Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan fysioterapialla vahvistetaan lantionpohjan lihaksia | Salo

Lantionpohjan lihakset muodostavat tukevan pohjan vartalolle. Lihaksiston tehtävänä on toimia tukena sisäelimille ja kannatella virtsarakkoa, kohtua ja peräsuolta, turvata virtsan ja ulosteen pidätyskyky sekä osaltaan tukea selkärankaa pitämällä yllä vatsaontelon painetta. Lantionpohjanlihaksilla on myös tärkeä vaikutus seksuaalisissa toiminnoissa. Heikentyneet lantionpohjanlihakset aiheuttavat monenlaisia toimintahäiriöitä esimerkiksi pidätyskyvyssä, joka puolestaan voi rajoittaa merkittävästi normaalia elämää.


Lantionpohjanlihasten harjoittelu on tehokas tapa kuntouttaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan toimintahäiriöitä

Lantionpohjan fysioterapiaan kuuluu lantionpohjanlihasten kunnon ja toiminnan tutkiminen sekä yksilöllisesti luotu harjoitteluohjelma lantionpohjan lihasten vahvistamiseksi tai rentouttamiseksi, sekä ohjelman etenemisen seuranta. Tutkimisen apuvälineenä käytetään sisäistä (vaginaalista tai anaalista) elektrodia sekä biopalautetta (EMG). EMG-tekniikan avulla voidaan testata osaako asiakas käyttää oikeita lihaksia ja kohdentaa harjoitteet oikein.

Lantionpohjan lihasten harjoitteet pyritään yhdistämään asiakkaalle jo tuttuihin harrastuksiin tai päivittäisiin toimintoihin. Tällöin harjoittelusta saadaan mahdollisimman mielekästä ja tuloksellista.


Milloin lantionpohjan toimintahäiriöihin erikoistuneelle fysioterapeutille?

  • Ongelmia virtsan- tai ulosteenpidätyskyvyssä.
  • Lantionpohjan kipu- tai ylijännitystila.
  • Tunnottomuusongelma.
  • Genitaalialueen laskeuman aiheuttama ongelma.
  • Gynekologisten operaatioiden, kuten kohdunpoiston, jälkeen ennaltaehkäisemään laskeumia.
  • Raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Pikaviesti

Nimi *
Puhelinnumero *
Viesti *